TranSIC levererar transistorer

Den svenska halvledartillverkaren TranSIC AB har nu gått in i sin kommersiella fas och levererar prover av en 20 A transistor i kiselkarbid.

Det är en 20 A 600 V bipolär switchtransistor, betecknad BitSIC0620. Transistorn är normalt strypt (enhancement mode), en uppskattad egenskap i kraftelektroniksammanhang.
Tack vare uppbyggnaden i kiselkarbid tål transistorn höga temperaturer. Den är också strålningshärdigare än motsvarande konstruktion i kisel. SIC-transistorn är framgångsrikt testad upp till 250°C och ned till -80°C.
Framspänningsfallet, VCESAT, är mycket lågt vilket ger 60 procent lägre förluster än för en IGBT i kisel, jämfört vid samma chipyta. Denna uppgår till 12 mm2.
BitSIC0620 levereras som chip, kapslad i TO220 eller på DCB-substrat.
Det marknadssegment som TranSIC vänder sig till är främst motorstyrning, för effekter från 1 KW eller högre, och framtida hybridfordon samt frekvens- och spänningsomvandlare med goda prestanda.
TranSiC nu även tagit fram sina första moduler som nu finns som "engineering samples". Modulerna är halvbryggor som innehåller två bipolära transistorer och två Schottkydioder, allt i SiC. Se bilden.

Comments are closed.