Trådtöjningsgivare för tuffa mätförhållanden

Test- och mätteknikföretaget HBM har utvecklat en ny inkapslad trådtöjningsgivare (strain gauge) som har anslutningskablar med 4-ledare, vilket förenklar töjningsmätningar utomhus. Den nya HBM V-serien erbjuder därmed helt nya mätmöjligheter exempelvis på järnvägsrälsar, båtar och skorstenar tack vare dess robusthet, enkla installation och höga precision.

För att varken väderförhållanden eller långa kabellängder ska kunna göra mätresultaten ogiltiga vid strukturtestning i ogästvänliga och tuffa miljöer, är ett högt mekaniskt skydd av trådtöjningsgivare nödvändigt. I respons till detta behov presenterar HBM nu V-serien, en inkapslad trådtöjningsgivare med anslutningskablar med 4-ledare, som ger optimalt skydd mot slag och fukt.
Den nya konstruktionen underlättar enkel och snabb installation av trådtöjningsgivaren och gör att den inte behöver övertäckas på annat vis. Trådtöjningsgivaren har fyra stycken tre meter långa anslutningskablar med 4-ledare som är speciellt lämpade för anslutning till HBM:s mätförstärkare med den patenterade Kreuzer-kretsen. Detta möjliggör mätningar med hög precision, även i utomhusmiljöer, då denna krets är idealisk för att kompensera för spänningsförluster på grund av långa kablar eller temperatureffekter på kabeln.
Den nya V-serien från HBM med fyra tvinnade anslutningskablar finns i två versioner, en med ett motstånd på 120 ohm och den andra med ett motstånd på 350 ohm. Båda trådtöjningsgivarna erbjuder användaren största möjliga flexibilitet vid strukturtester.

Comments are closed.