Trådlös CAN-brygga

Kvaser introducerar Kvaser Air Bridge Light HS, en trådlös CAN-brygga för att koppla ihop CAN-nätverk. Den består av två förkonfigurerade enheter med integrerade antenner och robusta höljen, och ger en CAN-anslutning där en kabelanslutning skulle vara olämplig, till exempel mellan två rörliga delar.

Air Bridge Light HS är den första produkten i Kvasers nya produktlinje Air Bridge, och använder en egen 2,4 GHz radio och frekvenshoppningsmekanism.
Datahastighet, radiopaketformat, utgångseffekten och pairingmetod väljs för att uppnå förutsägbar latens utan påverkan på stabilitet eller räckvidd. Räckvidden är upp till 70 m, med maximal datahastighet 1200 meddelanden per sekund och latens 4,8 ms.
En nyckelfunktion är Automatic Baud Rate Detection, som gör att enheterna automatiskt upptäcker och ansluter till CAN-nätverk som körs vid 125, 250, 500 eller 1000 Kbit/s.
– Kablage är lämpligt många miljöer, men i vissa fall är det svårt och kostsamt att underhålla, säger Lars-Berno Fredriksson, VD för Kvaser AB. Kvaser Air Bridge Light är en förkonfigurerad CAN-brygga som minimerar uppsättningstiden, samtidigt som den maximerar prestanda i CAN-implementeringar som t.ex. fordonstester, rörelsekontroll och i situationer där CAN-kablar utsätts för hårda miljöer.

Comments are closed.