Torn för intelligent lagerhantering

Mydata kommer på Productronica att presentera en lösning för att effektivt lagra komponenter på rullar med diametrar upp till 13 tum. Den bygger vidare på SMD Tower, men har högre kapacitet.
I många produktionsmiljöer försöker man snabbast möjligt jaga fram rulle efter med komponenter som kanske ligger i en lagringsplats som tar upp stor golvyta. Mydata har löst problemet genom att lagra på höjden i sin SMD Tower. Till Produktronica släpper man en ny, utökad modell.
– I dagens splittrade, tidspressade miljö för elektroniktillverkning ser vi en växande trend mot smartare och mer lättanvända lösningar för att följa och lagra inventarier, säger Mattias Jonsson, senior product manager vid Mydata. Idag finns det ingen ursäkt för att inte veta exakt hur mycket man har i lager, var det finns och om man borde beställa mer komponenter.
För att uppfylla kraven vid högvolymproduktion har Mydata nu byggt ut sin lösning SMD Tower till ett automatiserat, höggradigt flexibelt och expanderbart buffertlager i anslutning till produktlinan. Den säkerställer att korrekt komponent lagras på rätt plats och i kontrollerad atmosfär, redo för snabba och smidiga förändringar.
Lagringsutrymmet i nya SMD Tower 513 XL har 70 procents högre lagringskapacitet än föregångaren och kan lagra upp till 336 st 13 tums rullar i en MSD-kompatibel miljö.
Alternativt kan XL Tower lagra upp till 600 brickor (”trays”).
– Man skall aldrig betrakta SMD Tower som en enskild enhet, säger Mattias Johansson. den är en integrerad del av vår intelligenta lösning för materialhantering, vilken ger snabb och noggrann laddning av matare och ger extremt hög lagringsnoggrannhet. Med vår lilla programvarusvit, streckkoder för att följa komponenterna, kvantiteter och ”batchar” vet man hela tiden var varje komponent finns.
Hittills har Mydata installerat 300 SMD Tower hos kunder i hela världen.

 

 

Comments are closed.