Tobii-satsning på konsumentelektronik

Tobii lanserar nu en ny eyetracking-plattform döpt till Tobii IS4 och tillhörande Tobii EyeChip SoC med inbyggd kamera- och belysningskontroll samt hårdvaruacceleration med mera speciellt avsedd för konsumentprodukter.

IS4 är Tobiis sjätte generations eyetracking-plattform och är, tillsammans med det nya chipet, avsedd för att integrera eyetracking i laptops, bildskärmar, surfplattor, bilar, virtual reality (VR) och andra produkter.

– Efter flera års forskning och utveckling och runt 120 miljoner kronor i investeringar utgör IS4-plattformen, och i synnerhet EyeChip, en milstolpe i Tobiis historia, säger Oscar Werner, affärsområdeschef för Tobii Tech.

IS4 är enligt företaget den första plattformen på marknaden som fullt ut möter de krav som ställs för att integrera eye-tracking i konsumentprodukter och EyeChip världens första ASIC SoC som är specifikt framtagen för eyetracking.

Plattformen innehåller belysare och sensorer för infrarött ljus, Tobii EyeCore-algoritmer, samt Tobiis mellanvara och utvecklingsmiljö. Den kan också användas för flera tredjepartsapplikationer såsom ansiktsidentifikation, huvudposition och avläsning av ansiktsuttryck. Chipet har inbyggd kamera- och belysningskontroll, funktioner för hårdvaruacceleration och processering för att hantera all bearbetning med företagets algoritmer.

Ett begränsat antal integratörer och OEM-kunder kan enligt foretaget redan nu registrera sig för Tobiis Early Access Program. Genom programmet kommer deltagande partners att få ett utvärderingskit för Tobii IS4, integrationsguide, referensdesigner och omfattande support. De första enheterna kommer att levereras under december 2015.

Comments are closed.