Till final i EIT Health-tävling

SmiLe Incubator-bolagen Gedea Biotech och Sinntaxis är klara för final i en europeisk tävling för uppstartsbolag, EIT european health catapult. Tävlingen anordnas av EU för att hitta de bästa europeiska innovationerna inom hälsa, och stötta dem i deras kommersialisering. I finalen finns investerarträffar och prispengar.

Semifinalen hölls i Leuven måndag till onsdag denna vecka och i dag blev det klart att båda SmiLe-bolagen går vidare i tävlingen. Finalen går av stapeln den 4-5 december vid EIT Health Summit i polska Lodz. Här kommer de tre bästa bolagen i var och en av de tre delkategorierna Bioteknik, Medicinteknik och Digital hälsa att få prispengar, €20.000, €15.000 respektive €10.000. Dessutom får de presentera sina bolag för topprankade seed- och A serie-investerare.

Om bolagen:
Sinntaxis utvecklar ett läkemedel som ska användas vid rehabilitering av strokepatienter, så att de ska kunna återfå förlorade hjärnfunktioner. Det finns i dag inget liknande läkemedel för dessa patienter.
www.sinntaxis.com

Gedea Biotech utvecklar en ny behandlingsmetod för vaginala infektioner. Vaginala infektioner kan orsakas av både bakterier och svamp och Gedeas behandling förväntas ha god effekt mot båda. Under hösten 2018 genomförs den första kliniska studien med GDA001 på patienter med vaginal svampinfektion.
www.gedeabiotech.com

Om EIT Health:
EU vill med institutet stimulera entreprenörskap och innovationer som kan underlätta för fler att ha ett aktivt liv hela livet, då EU har en allt mer åldrande befolkning.

Comments are closed.