Thinfilm investerar i USA

Norska Thinfilm Electronics meddelar att flera amerikanska fonder investerar sammanlagt 22 miljoner dollar i företaget. Pengarna ska användas till att bygga ut Thinfilms produktionskapacitet i USA.

– Marknadens respons på lanseringen av vår NFC OpenSense-produkt har varit exceptionellt stark, säger Davor Sutija, vd för Thinfilm. Den här investeringen kommer att möjliggöra en betydande expansion av vår produktion av tryckt logik. Det för att möta den förväntade efterfrågan, på både NFC OpenSense och våra EAS-produkter, från både de nuvarande och de potentiella kunderna.

En av företagets nuvarande kunder är öl, vin och sprit-företaget Diageo som, tillsammans med Thinfilm, visade upp den uppmärksammade, uppkopplade ”smarta flaskan” i mars i år.

Intäkterna från den riktade nyemissionen kommer att finansiera en utbyggnad av Thinfilms PDP (Printed Dopant Polysilicon)-tillverkning vid anläggningen i San Jose, Kalifornien. Utbyggnaden är tänkt att avsevärt öka anläggningens kapacitet för produktion av EAS och NFC OpenSense-taggar, enligt ett pressmeddelande.

Comments are closed.