Testar LTE under extrema förhållanden

Vad händer med en internetuppkoppling via LTE/4G ombord på ett jetplan som flyger med en hastighet på 700 km/h? Ericssons tester uppges visa att 4G är robust nog för att hantera så här extrema situationer.

Dagens nät kan erbjuda hastigheter på 100 Mbit/s och kunder som befinner sig på höghastighetståg behöver tillförlitliga, avbrottsfria 4G-anslutningar och det uppges ha inspirerat företaget till testet som meddelas överträffat vad Ericsson gjort tidigare och man lyckades mäta upp maximalt 19 Mbit/s i nedlänken.

– Vi testade en höghastighets 4G-anslutning med ett flygplan som flög snabbt och på låg höjd. Vi utvärderar kontinuerligt våra system och det här var ett bra tillgälle att testa ett 4G-nät i Sverige. Det kommersiella nät som användes modifierades inte för en den extrema mobilitetstestningen. Vårt radio- och kärnnätverksprodukter visade sig vara robusta och det var intressant att se hur bra dessa presterade, säger huvud projektledare för FoU Ola Melander på Ericsson i ett pressmeddelande.

Comments are closed.