Telia Sonera säljer av i Nepal

Telia Sonera har träffat en överenskommelse om att sälja sitt innehav om 60,4 procent i den nepalesiska operatören Ncell till Axiata, en av Asiens största telekomkoncerner, för drygt 1 miljard dollar på skuldfri bas.

Samtidigt kommer Telia Sonera att lösa sitt ekonomiska intresse i det lokala ägandet på 20 procent mot en ersättning på 48 miljoner dollar. Transaktionerna är ömsesidigt beroende av varandra.

– I september aviserade vi vår ambition att över tid lämna våra sju eurasiska marknader och fokusera på våra verksamheter i Norden och Baltikum i linje med vår strategi att skapa det nya Telia Sonera. Jag är idag mycket nöjd med att kunna annonsera det första steget i denna omstöpning. Jag är också glad över att se Axiata som ägare. Det känns betryggande att våra hängivna medarbetare är i goda händer hos Axiata i arbetet med att ta Ncell till nästa nivå, säger Telia Soneras koncernchef och vd Johan Dennelind i ett pressmeddelande.

Axiata har mer än 260 miljoner kunder och 25 000 anställda. Ncell kommer att komplettera Axiatas telekomtillgångar i Asien som omfattar verksamheter i Malaysia, Singapore, Indien, Bangladesh, Kambodja, Indonesien, Pakistan och Sri Lanka.

Comments are closed.