Tektronix, Keithley och Anritsu nu från Orbis

Förutom produkter från Tektronix säljer ElektronikBolaget Orbis AB nu även instrument från Keithley och Anritsu. Dessutom erbjuder nu Orbis sin kalibreringstjänst även till svenska kunder.
– Åter slår vi upp en ny sida i vår bok, förklarar Orbis vd, Marko Tiesmäki.
Förra gången företaget gick in i en ny era var då GSM-försäljningen började ta rejäl fart. Året var 2000.
– Vid den tidpunkten blev vi ett globalt företag. Nu ändrar vi åter riktning med målet att skapa tillväxt. Med flera kända fabrikat kan vi ge kunderna en "one stop shop".

I Sverige har Orbis anställt Jean-Christophe Ronzier som vd med uppgift att dels förstärka lokala affärer, dels att etablera kontakter med internationellt verksamma nyckelkunder med sin verksamhetsledning i Sverige.
Orbis tog över all försäljning i Sverige när Tektronix bestämde sig för att stänga sitt lokala kontor. Nu har Tektronix åter öppnat kontor för att ta hand om stora kunder, framför allt Ericsson, och sköta kontakter gentemot huvudkontoret.

Den uppgiften har Fredrik Nordvall tagit sig an.
Elektronikbolaget Orbis Ab kommer att verka som teknikinriktad distributör till Tektronix hela sortiment med uppgift att bygga upp starka relationer med kunder. Elfa fortsätter att verka som katalogdistributör för en del av sortimentet.
Tektronix har en stark ställning inom oscilloskop, logikanalysatorer, signalkällor och videotestutrustning och har en särställning inom realtids-spektrumanalysatorer.
I januari kom Keithley till som ett komplement till Tektronix i försäljningen från Elektronikbolaget Orbis AB. Keithley har en egen nisch inom mätning av extremt svaga strömmar och spänningar.

Laurent Melin är Keithleys chef för försäljning via distributörer och arbetar från Paris.
Nu är det officiellt att Orbis även skall sälja Anritsus produkter.

– Tack vare samarbetet med Orbis räknar vi med att öka försäljningen. Speciell fokus lägger vi på handhållna instrument, berättar Rolf Englund, Ericsson account manager.
Orbis startades 1949 som ett handelshus. Från 1970 började man med handel av elektronik.
Försäljningen görs idag från kontoren i Vantaa, Uleåborg, Stockholm, Askim och Kasesalu (Estland), medan utveckling och verksamhetsstyrning sker från huvudkontoret i Vantaa, utanför Helsingfors. I Estland har Orbis ett lager samt monterar och bygger där system och moduler.
Orbis verkar inom fyra områden:
* Instrument, komponenter och programvara för olika applikationer.
* moduler för utveckling och produktionslinor.
* Nyckelfärdiga lösningar för kvalitetskontroll, test och inspektion.
* Service på global basis.

Comments are closed.