Tecknar licensavtal med Cypress

Svenska Precise Biometrics meddelar att företaget ingått ett avtal med det i USA baserade Cypress Semiconductor som avser licensiering av Precise Biometrics produkter för fingeravtrycksverifiering, Precise BioMatch Mobile och Precise BioMatch Embedded.

Licensavtalet genererar royaltyintäkter baserat på Cypress försäljning av fingeravtryckssensorer med Precise BioMatch Mobile eller Precise BioMatch Embedded. Royaltyn är volymbaserad och kan enligt företaget inte prognosticeras i dagsläget. Avtalet omfattar även en mindre fast ersättning för rätten att använda Precise Biometrics mjukvara samt support och underhåll, vilket ger intäkter med start under tredje kvartalet 2015.

– Avtalet med Cypress stärker vår position som den ledande leverantören mjukvara för fingeravtrycksverifiering i mobila enheter och inbyggda system. Cypress är en ledande leverantör av lösningar för avancerade användargränssnitt och vi är nöjda över att bli en del av deras imponerande produktportfölj, säger Håkan Persson, vd för
Precise Biometrics.

Cypress kommer att integrera Precise Biometrics mjukvara i företagets TrueTouch fingeravtrycksläsare.

Avtalet med Cypress är det fjärde licensavtalet som Precise Biometrics meddelat i år.  I våras ingick företaget ett licensavtal med den kinesiska sensortillverkaren Silead om användningen av Precise BioMatch Mobile i företagets sensorprodukter. Därpå följde ytterligare licensavtal med två sensortillverkare i somras – ett med taiwanesiska Elan Microelectronics som också avser Precise BioMatch Mobile och ett med taiwanesiska JP Sensor, som avser både Precise BioMatch Mobile och Precise BioMatch Embedded.

Comments are closed.