TDK släpper liten Bluetooth-modul

Med en storlek på 3,5 x 3,5 x 1,0 mm uppger TDK Corporation att dem nu har världens minsta Bluetooth 4.1 LE-modul i sitt sortiment. Modulen är avsedd för batteridrivna bärbara produkter med begränsat utrymme till förfogande och som kräver låg vikt och energiförbrukning, såsom elektroniska accessoarer.

TDK lanserar nu vad företaget hävdar är världens minsta Bluetooth 4.1 LE-modul som med måtten 3,5 x 3,5 x 1,0 mm minskar fotavtrycket på ett kretskort med 60 procent, jämfört med moduler med diskreta komponenter. Modulen har en inbyggd DC-DC-omvandlare och med en spänningsmatning på 3,0 V är dess strömförbrukning endast 5,0 mA vid sändning, 5,4 mA vid mottagning och 0,8 µA i passningsläge.

Modulen har fått artikelnummer SESUB-PAN-D14580 och bygger på den integrationsteknik som TDK döpt till ”SESUB” (halvledare inbyggda i substratet). Komponenten har ett inbyggt DA14580 Bluetooth 4.1-chip från Dialog Semiconductor. Kvartsoscillator, kondensatorer och olika andra perifera komponenter är monterade på samma substrat. Massproduktion av modulen startade i juli.

Comments are closed.