Tåliga kort utan fläkt

Från Kontron kommer en serie tåliga COM Express-kort med fjärde generationens Intel-processorer. Modulerna baseras på ULT-versionerna av Intels i7/i5/i3-processorer och klarar kylningen utan behov av fläkt.

 

Modulerna är mycket kompakta (95 x 95 mm) och är avsedda för tillämpningar med höga prestandakrav, men restriktioner vad gäller effekt och värme. Det kan handla om medicinska system, övervakningssystem eller industriella PC-datorer för olika användningsområden. Alla moduler är anpassade till KEAPI, ett gemensamt gränssnitt för embeddedprogramvara. Det finns också migreringshjälp för att snabba upp konstruktionsarbetet.
COMe-cHL6-kortet, som är först ut, kan bestyckas med allt från en fyrkärnig Intel i7-processor, klockad i 1,7 GHz, till billigare Celeron-processorer. Kortet har upp till 16 Gbyte DDR3-RAM och en rad gränssnitt, bland annat två stycken DP++ för bildskärm, fyra SATA-anslutningar, Gigabit Ethernet och tio USB-anslutningar (varav två USB 3.0). Anslutning till applikationsspecifika enheter kan göras via fyra PCIe x1 eller en PCI x4.

Comments are closed.