Sverige partner med Hannovermässan 2019

Under Hannovermässan 1-5 april 2019 blir det extra mycket fokus på Sverige. Sverige är partnerland och ställer bland annat upp med en stor gemensam monter. Statsministern, vem nu det nu blir, kommer att tala vid inledningsceremonin.


Ylva Berg, VD på Business Sweden

Hannovermässan väntas nästa år passera 200 000 besökare och är världens största mässa. Den har också en mycket stark ställning, med gott om ledande politiker och företagsledare bland talarna.
Varje år utses ett partnerland, som får tillfälle att synas extra mycket. För ett par år sedan, när USA var partnerland, var Obama en av öppningstalarna. 2019 blir det i stället den svenska statsministern som får tala.
– Att Sverige bjudits in att vara partnerland vid Hannovermässan nästa år innebär unika möjligheter för svenska företag säger Teppo Taurinen, utrikesråd för handelsfrågor vid Utrikesdepartementet. Här kan de hitta nya partners, återförsäljare och nå ut på fler marknader. Mässan erbjuder också ett tillfälle för utländska företag som funderar på att investera i Sverige att knyta kontakter. Hannovermässan är en viktig mötesplats på hög nivå för olika aktörer inom smart industri – inom näringsliv, politik, akademi och organisationer.
Business Sweden har regeringens uppdrag att leda projektet.
– Som partnerland kommer Sverige och svenska företag att vara i centrum av Hannovermässan, säger Ylva Berg, VD på Business Sweden. Under konceptet ”Sweden Co-Lab” kan vi positionera oss som hela världens växthus för innovativa samarbeten, där svenska företag blir den självklara partnern.
Regeringen satsar 16 miljoner kronor på den svenska montern och aktiviteterna runt den. De utställande företagen bidrar med ungefär lika mycket.


Teppo Taurinen, utrikesråd för handelsfrågor vid Utrikesdepartementet

Comments are closed.