Svensk teknik i Sonys e-böcker

Det svenska företaget Neonode har inlett ett samarbete med Sony, som använder Neonodes optiska pekskärmsteknik zForce, i sin nya serie av e-böcker ”Sony Reader”, och vilka nu lanseras globalt.

Affären är en stor framgång för Neonode eftersom Sony är världsledande inom hemelektronik och har en ledande position på den globala marknaden för e-böcker, skriver Neonode i ett pressmeddelande.

Neonodes pekskärmsteknik, zForce, stödjer både högupplöst inmatning med penna och fingernavigering inklusive gester, multi-touch, svep och mycket mer.

– Vi är verkligen glada över att Sony valt den senaste utvecklingen av vår pekskärmsteknik, zForce. Vår pekskärmsteknik är snabb, precis och har låg strömförbrukning. Att zForce dessutom har stöd för pennskrift i kombination med full fingernavigering kommer i hög grad att förbättra användar- och läsupplevelsen vad exempelvis gäller e-böcker, säger Thomas Eriksson, vd för Neonode Technologies AB.

zForce integreras för närvarande i flera olika produkter, såsom mobiltelefoner, så kallade surfplattor, e-böcker och navigeringsenheter för bilar, enligt företaget.

Comments are closed.