Svensk IoT-sensor för 5G

Teamet bakom Induo presenterar en nyutvecklad IoT-hårdvaruplattform baserad på 5G-teknik, och först ut är en multisensor.

– Med AKKR8 vill vi pusha gränserna för IoT och samla vår långa erfarenhet i vår egen hårdvara säger Ulf Seijmer, Chief Innovation Officer Induo. Vår första sensor är färdig att sättas på marknaden under hösten 2021 och har det senaste året utvecklats och förfinats.

– Sensorn AKKR8 kan mäta alla möjliga storheter som temperatur och luftkvalitetsparametrar, acceleration och vibration men även kopplas till industriella givare, larmgivare och så vidare, , säger Björn Moberg, partner Induo. Tack vare att den kopplar upp sig via 5G är installationsprocessen enklast tänkbara. Genom batteridrift kan den vara installerad i åratal utan att batteriet behöver bytas.

Den första produkten i AKKR8-serien består av en kompakt sensor som drivs med batteri eller nätström. Sensorn har en inbyggd logik för att ta beslut längre ut i nätet. Genom att flytta logiken nära storheten som skall övervakas kan batteri sparas och beslut fattas snabbare.

AKKR8 är i största delar utvecklad i Sverige och kommer att produceras i Sverige.

– Jag tror att många efter pandemin värdesätter att ha en partner på den svenska marknaden som kan ta ansvar för alla delar av processen, säger Mikael Flodström, partner Induo. Samtidigt har vi redan nu börjat förhandla med distributörer i andra länder och kommer inom kort att börja titta på marknader utanför landets gränser.

Comments are closed.