Superflexibel pick-and-place

OnRobots nya livsmedelscertifierade Soft Gripper kan plocka ett stort urval oregelbundna former och känsliga enheter inom livsmedels- och dryckesindustrin, kosmetik- och läkemedelsproduktion samt tillverkning eller emballering.

Automatisering har nu blivit lättare inom livsmedels- och dryckesindustrin samt andra ”rena” applikationer som kosmetika och läkemedel där det finns ett behov av att hantera enheter av mycket olika slag, allt från ägg och frukt till flaskor och behållare med oregelbunden form. OnRobots flexibla Soft Gripper använder tre utbytbara silikongjutna sugkoppar i stjärn- och fyrfingrade konfigurationer för känslig och exakt plockning av nästan alla olika typer av små enheter som väger mindre än 2,2 kg. Den elektriska Soft Gripper är livsmedelscertifierad (uppfyller kraven i FDA 21 CFR om icke fetthaltiga produkter och EG-förordning 1935/2004), och till skillnad från traditionella vakuumgripare kräver den ingen extern lufttillförsel och kan därmed minska både kostnaderna och komplexiteten.

– Vår nya Soft Gripper utmanar befintliga lösningar för att plocka ömtåliga enheter som är svåra att få tag på och som är av olika storlek, förklarar Enrico Krog Iversen, vd för OnRobot. Till skillnad från egenutvecklade lösningar erbjuder Soft Gripper problemfri integration med de flesta kollaborativa robotar och lätta industrirobotar med hjälp av vår One System Solution.

Comments are closed.