Summer Code Club Challenge

Summer Code Club Challenge

element14.com, onlinegemenskapen för ingenjörer, lanserar sitt senaste STEM-initiativ, Summer Code Club Challenge, i samarbete med Kitronik, utvecklare av pedagogiska projektkit.

Efter framgången med förra årets Great micro:bit Education Giveaway – som inspirerade kreativa designprojekt från utbildare på platser som till exempel Chile, Rumänien, Nya Zeeland och Kanada – syftar Summer Code Club Challenge till att ge föräldrar, lärare och STEM-ambassadörer möjlighet att arrangera kodklubbar under sommaren i sina lokalsamhällen, vilket ger ungdomar åtkomst till resurser för kodning och digital kompetens, men även stöd när skolorna är stängda.
Den som driver eller vill driva en kodklubb mellan juni och augusti 2019 kan lämna in en ansökan om när, var och hur de planerar att driva sin lokala klubb. Godtagna sökande förses med micro:bit-klubbpaket och -uppfinnarkit från Kitronik som innehåller all utrustning och alla resurser som behövs för en fullständig läroplan med enkla projekt och experiment.
Dessutom kommer deltagande klubbar att utmanas att utveckla ett enkelt interaktivt spel med hjälp av de resurser som tillhandahålls. I slutet av sommaren kommer en panel av expertdomare att välja ett kreativt spelprojekt som ska tilldelas ett paket med tio Raspberry Pi model B+-startkit, värda runt 500 dollar vid RRP.

Comments are closed.