Succén med Chalmers teknikhelg för tjejer fortsätter

Alla som identifierar sig som tjejer och läser sista året på ett högskoleförberedande gymnasieprogram kan vara med och tävla om en plats på Chalmers teknikhelg Camp Vera den 1–2 februari 2020. Hundra gymmnasietjejer från hela landet har chans att vinna en plats och tävlingen är öppen till 6 december.

Kvinnor är generellt sett underrepresenterade i ingenjörsyrket och inom yrkes- och utbildningsområdet elektro-, data- och informationsteknik samt automation och mekatronik är det extra tydligt.
– Det krävs mångfald för att svara mot framtidens utmaningar och möta samhällets utveckling, säger Ulla-Karin Drakeskär, studentrekryteringssamordnare. Med Camp Vera vill Chalmers ge tjejer möjlighet att prova på, träffa likasinnade och få upptäcka vilka utvecklingsmöjligheter som finns inom det här området. Och inte minst att det är kreativt och kul!
Intresset för premiäromgången av Camp Vera 2019 var stort. 400 tävlande kvalificerade sig och av dem bjöds 100 personer in till Chalmers.
– Det var extremt lyckat! Antalet kvinnliga sökanden till Chalmers generellt har ökat och vi har även sett en tydlig effekt på programmen som var i fokus på Camp Vera. Det visar att den här satsningen verkligen bidrar på riktigt.
Tävlingen till Camp Vera 2020 är öppen till 6 december. Genom att svara på ett quiz och pitcha en idé till en app har hundra tjejer chans att knipa en plats och möjligheten att kika närmare på olika former av teknik. Det blir spännande workshoppar och chans att träffa förebilder i branschen, hänga med studenter och dessutom en del kodning och programmering tillsammans med andra teknikintresserade.

Comments are closed.