Subaru väljer Xilinx för visionssystem

Biltillverkaren Subaru har valt en FPGA-baserad lösning från Xilinx för sitt nya visionssystem EyeSight. EyeSight är basen för företagets ADAS-system med allt från adaptiv hastighetskontroll och automatisk bromsning till mer autonoma funktioner.

– Vi vill tillverka bilar som ger ”Enjoyment and Peace of Mind”, säger Tetsuo Fujinuki, CTO hos Subaru Corporation. ADAS är en av de tekniker som hjälper oss nå målet.

– Vi baserar vår ADAS-teknik på stereokameror och skapar utifrån det ett moln av 3d-punkter med mycket hög precision. Därifrån kan vi till exempel konstruera automatisk inbromsning för att undvika kollision och låta bilen styra sig själv i till exempel köer eller på motorväg.

– Tekniken från Xilinx spelar här en mycket viktig roll. Den har tillräcklig kapacitet så att vi kan möta också de striktaste ASIL-kraven och är utan tvekan det bästa alternativet för vårt system.

EyeSight-systemet använder fordonskvalificerade Xilinx Zynq UltraScale+-komponenter tillverkade i 16 nm CMOS. Komponenterna innehåller en fyrkärnig 64-bits applikationsprocessor (Cortex-A53 MPCore), en tvåkärnig realtidsprocessor (Cortex-R5 MPCore), 256 kbyte RAM, inbyggda ”hårda” säkerhetsfunktioner och en mängd gränssnitt. Dessutom finns beroende på komponenttyp upp till 653 000 programmerbara logikceller, upp till 2 928 DSP-block och upp till 43 Mbit RAM för användning i FPGA-delen. på det här sättet kan många prestandakrävande uppgifter lösas direkt i hårdvara.

Xilinx har mer än 20 års erfarenhet av fordonstillämpningar och har levererat mer än 190 miljoner komponenter till fordonsindustrin, varav 75 miljoner i ADAS-tillämpningar. Xilinx samarbetar globalt med mer än 200 fordonsföretag.

ADAS står för ”Advanced Driver-Assistance System”.

Comments are closed.