Studenter får tillgång till micro:bit

Projektet ”super:bit” är ett samarbete mellan nationella vetenskapscentrum, organisationen ”Lär barn koda” och den norska statliga televisionen NRK. Projektet tillhandahåller var och en av Norges 2 400 högstadieskolor ett teknikkit från Farnell som de får använda i klassrum med start från september 2019.

Farnell är tillverkare och distributör av BBC micro:bit. De program som Farnell stödjer har som mål att skapa roliga och interaktiva inlärningsmiljöer för att hjälpa elever utveckla en förståelse för elektronik i ung ålder och bana väg för en karriär inom teknik.
Micro:bit har skördat stora framgångar sedan dess lansering via ett program lett av BBC i Storbritannien 2016. Sedan dess har Farnell levererat över 2,5 miljoner micro:bit-kort världen över, för att stödja program i länder som Danmark, Kanada och Singapore. Försäljning av denna populära kodningsenhet har nästan fördubblats under de senaste 12 månaderna, där mer än hälften av försäljningen gick till olika utbildningsprogram.
Det senaste programmet som stöds av Farnell genomförs i Norge. Projektet heter ”super:bit” och är ett samarbete mellan nationella vetenskapscentrum, organisationen ”Lär barn koda” och den norska statliga televisionen NRK. Projektet ger Norges 2 400 högstadieskolor ett teknikkit som de får använda i klassrum med start från september 2019. Kitten har temat interaktiv smart stad och eleverna får lära sig använda micro:bit genom tillämpningar såsom planering av trafikflöden runt grönytor med hjälp av sensorer som styr trafikljusen. Kitten innehåller micro:bit-kort, robotar och andra elektroniska och icke-elektroniska komponenter.
– Vi engagerar oss mycket i utbildning och vill inspirera framtida generationers ingenjörer genom att göra det enklare att få barn intresserade av elektronik, i skolor och i kodningssällskap, säger Lee Turner, global chef för halvledare och enkortsdatorer på Farnell. Program som ”super:bit” i Norge gör det möjligt för lärare att lära ut ett grundläggande elektronik- och datorcentrerat tankesätt med enkel åtkomst till produkter och utbildningsresurser.
– Vårt arbete med att hjälpa barn och lärare komma igång med teknik och få fler att arbeta med digital kreativitet fortsätter att växa med storskaliga program i fler än 30 länder, säger Gareth Stockdale, CEO Micro:bit Educational Foundation. Vi fortsätter att samarbeta med Farnell för att säkerställa att BBC:s micro:bit är tillgänglig över hela världen och att dessa stora projekt genomförs på bästa möjliga sätt.
Farnell är sponsor för det allra första årliga mötet för den globala micro:bit-gemenskapen med utbildare och partner den 4 och 5 oktober i Manchester. micro:bit Live 2019 har som mål att utveckla micro:bit Educational Foundations arbete med att inspirera alla barn att skapa sin bästa möjliga digitala framtid och den är en möjlighet för alla som är involverade i utbildningsinitiativ och partnerskap, från myndighetsnivå till återförsäljare och elektronikingenjörer, att dela med sig av erfarenheter, tips och metoder för att göra arbetet lyckat.

Comments are closed.