Stora problem för Sensonor

I fredags rapporterade norska Gjengenangeren att Sensonor, som brottats med lönsamhetsproblem, begärt sig självt i konkurs. Igår rapporterade Gjengenangeren på sin nyhetssajt att Sensonor inte kommer att kunna betala ut lönerna till sina närmare 100 anställda.

– Lönegarantifonden kommer att säkerställa att personalen vid Sensonor får sina löner inom 2-3 veckor, säger Tom Hugo Ottesen, utsedd till boupptecknare av konkursboet, till Gjengenangeren.

Dock råder viss osäkerhet om Sensonor ändock inte ska kunna betala ut lönerna i tid.

Tom Hugo Ottesen är ganska övertygad om att det fortfarande finns hopp för företaget Sensonor. Frågan är dock om det går att hitta en lösning när världsekonomin vacklar och industrin upplever en finansiell kris?

– Ja, det finns intressenter och såvitt jag förstår har banken stor tilltro på en lösning. De som har tittat på det här säger att det inte handlar om pengar, utan att komma fram till en förnuftig verksamhetsplan. En potentiell köpare kommer att köpa "innanmätet" – det vill säga produktionsmedlen -och fortsätta driften. Nu har vi använt helgen för att informera oss, bland annat genom diskussioner med styrelseordförande Harald Høegh och vd Sverre Horntvedt. Vi vet mer på måndag (läs idag), då det också kommer att hållas ett nytt samlingsmöte med de anställda, men min erfarenhet är att det kommer att lösas, säger Ottesen till Gjengangeren.no.

Om inte en lösning kan hittas, där en ny ägare stödjer produktionen lokalt, kan närmare 100 anställda komma att beröras.

Comments are closed.