Sthlm och Tallinn först ut med 5G

Telia Sonera och Ericsson har inlett ett strategiskt partnerskap för att ge kunder i Stockholm och Tallinn möjlighet att uppleva 5G-tjänster redan under 2018.

Samarbetet ska bygga på de båda företagens styrkor inom innovation och teknik samt förståelsen för hur ICT, digitalisering och det uppkopplade samhället påverkar kunder, affärer och samhällets utveckling. Inom ramarna för samarbetet skall de båda företagen ta fram och beskriva inom vilka områden och tjänster 5G kan användas. Detta inkluderar såväl nya kommunikationstjänster och sakernas internet som att analysera lönsamhetsmodeller och affärsmöjligheter för dessa tjänster.

– Stockholm och Tallinn är två av världens mest uppkopplade städer och nu tar vi dem till nästa nivå. 5G kommer att skapa helt nya innovationsmöjligheter, ekosystem och fantastiska tjänster till våra kunder, säger Johan Dennelind, vd och CEO för Telia Sonera.

– Vi lanserade det första kommersiella 4G-nätet ihop med Telia Sonera 2009 och vi kommer att ligga i framkant med 5G också, säger Hans Vestberg, vd och koncernchef för Ericsson.

Comments are closed.