Stefan Wihlgaard säljer för Digi Key

Stefan Wihlgaard har tillträtt som Digi-Keys regionala säljchef för de baltiska och nordiska länderna.

Stefan Wihlgaard har 25 års erfarenhet från ledande positioner i branschen.
– I takt med att Digi-Key ökar sin närvaro i EMEA är tillsättandet av en försäljningschef ett logiskt nästa steg för att ytterligare främja tillväxten i regionen, säger Kris Haggstrom, chef för strategisk kundutveckling i EMEA och Asien-Stillahavsområdet hos Digi-Key.
– Det är extremt viktigt för oss att få in sådana krafter som Stefan, som har lång erfarenhet av att skapa och utveckla långsiktiga relationer med leverantörer och kunder, om vi ska komma vidare med vår globala utvidgning.
Wihlgaard kommer att koncentrera sig på kunder i de baltiska och nordiska regionerna och leda affärsutvecklingen med utgångspunkt från företagets modell ”Prototype-to-Production”, som ger stöd för hela tillverkningsprocessen ända från design till beställning av mycket diversifierade order i små kvantiteter. Han kommer dessutom att informera potentiella kunder om fördelarna med Digi-Keys speciella affärsmodell, där kunden både får en kontakt som talar det lokala språket.
– Jag ser mycket positivt på regionens tillväxtpotential, kommenterar Wihlgaard. Det är jungfrulig mark, och jag är övertygad om att vi efter litet inledande arbete kommer att fortsätta att expandera och vinna marknadsandelar, precis som vi gör globalt.

 

Comments are closed.