Startpaket för IoT

Elektronikdistributören Conrad Business Supplies har inlett ett exklusivt samarbete med det nystartade Berlinbaserade företaget relayr (iThings4U GmbH) för att stödja utvecklingen och lanseringen av det öppna (Open Source) startpaketet WunderBar för Internet of Things (IoT).

 

I mars i år slutförde WunderBar-projektet lyckosamt sin crowdfunding-kampanj för crowdfunding-plattformen Dragon Innovations då man nådde 120 procent av det uppsatta målet.
Starpaketet WunderBar IoT gör att programmutvecklare snabbt och enkelt kan börja arbeta på trådlösa applikationer och bygga prototyper baserade på data från den fysiska världen utan att behöva lära sig hårdvaran. Plattformen innehåller programutvecklingssatser (SDKs) för iOS, Android och Node.js.
WunderBar härmar utseendet av en chokladkaka med sju ”bitar” vilka kan brytas loss och bli en WiFi-mastermodul med Bluetooth Low Energy (BLE) och sex avskiljbara sensorminimoduler. Varje modul har BLE, en sensor eller aktuator och ett batteri. Minimodulerna har bl a funktioner för intensitet, färg, avstånd, temperatur och fuktighet samt accelerometer, gyroskop och infraröd (IR) fjärrstyrning. Gemenskapen WunderBar valde också att infoga en ljudsensor på den sjätte modulen. Dessutom finns en Grove-anslutning från Seeed Studio på den femte modulen, som gör det möjligt att ansluta en mängd ytterligare sensorer och aktuatorer som är Arduino-kompatibla till WunderBar-plattformen.
– WunderBar sänker tröskeln för utvecklare som inte är bekanta med hårdvara och hjälper till att demokratisera Internet of Things och föra program närmare hårdvaran och slutligen till användaren, säger Holger Ruban, President Conrad Business Supplies. Internet of Things är på gång och Conrad vill spela en betydande roll.

Comments are closed.