Startkit för PIC32 Bluetooth

Microchip lanserar det nya PIC32 Bluetooth-startkitet. Kitet innehåller en PIC32-styrkrets (MCU), HCI-baserad Bluetooth-radio, flerfärgs-LED från Cree, tre enfärgade standard-LEDer, en analog 3-axlad accelerometer, analog temperaturgivare och fem tryckknappar för användardefinierad ingång.

 

Dessutom inkluderar kitet PICkit On Board (PKOB) som utesluter behovet av en extern avlusare/programmerare; USB-anslutning; och GPIOer för snabb utveckling av Bluetooth Serial Port Profile (SPP), USB och vanliga tillämpningar. Startkitet har också ett “plug-in”-gränssnitt för ett dotterkort för audio-CODEC som kommer att lanseras senare till stöd för Bluetooth-audio.
Bluetooth-kitet är framför allt tänkt för billiga konsumenttillämpningar som Bluetooth-termostater och trådlösa spelkontroller. Tillämpningar inom medicin och industri inkluderar blodglukosmätare, trådlösa diagnostiska verktyg, Bluetooth GPS-mottagare, Bluetooth seriella adaptrar och trådlösa streckkodläsare.
Startkitet stöds av Microchips integrerade utvecklingsmiljö MPLAB X och den integrerade programvarubassystemet MPLAB Harmony. Dessutom finns idag ett snabbstartpaket med en utvecklingsmiljö för Android-tillämpningar. Detta inkluderar även en utvecklingssats för programvara med applikationskällkod och binärkod för Microchips Bluetooth SPP-bibliotek.
Bluetooth-kitet kostar 79,99 dollar, medan all nämnd mjukvara är kostnadsfri och kan laddas ner gratis.

Comments are closed.