Startar massproduktion av vit lysdiod

Toshiba Corporation meddelar att man kommer att starta massproduktion av en vit GaN lysdiod vid en produktionslina som nu konstrueras vid företagets 200mm wafer-anläggning i Kaga Toshiba Electronics Corporation.i norra Japan. Massproduktionen uppges starta från och med oktober i år.

Energieffektiviteten och lång livslängd för vita LED:s uppges vinna en storskalig tillämpning inom ändamål för allmänbelysning, TV-bakgrundsbelysning med mera. Marknadens storlek uppges öka från 700 miljarder yen ( runt8,75 miljarder US-dollar) till en planerad 1 biljon yen för helåret 2013.

Toshiba tillämpar en teknik med GaN-kristaller som växes på kiselsubstrat i sin utveckling av vita lysdioder, och har samarbetat med företaget Bridgelux – som uppges vara en ledande utvecklare av LED-belysningsteknik och lösningar för vita LED-chip – sedan i januari 2012. Genom kombinationen av Bridgelux teknik och LED-chipstruktur och Toshibas uppger att man lyckats utveckla ett prototypchip med en maximal optisk uteffekt på 614mW.

Comments are closed.