ST-Ericsson och Samsung Mobile i Kina-samarbete

ST-Ericssons kinesiska dotterbolag T3G stärker sitt strategiska partnerskap med Samsung Mobile genom att erbjuda den första TD-HSDPA- och EDGE-plattformen för Samsungs nya mobiltelefon Emerald.

På det här sättet skall kinesiska konsumenter kunna använda höghastighets- Internet i sina multimediatelefoner.
– Den här kommersiella lanseringen av Samsung är ett stort steg i utvecklingen av TD-SCDMA-baserade datatjänster i Kina, säger Alain Dutheil, President och CEO på ST-Ericsson. Vårt strategiska partnerskap med Samsung kommer att innebära att konsumenterna får en unik mobil bredbandsupplevelse i sina mobiltelefoner.
Samsungs Emerald baseras på ST-Ericssons multimediaplattform T7210. Den avancerade mobiltelefonen med TD-HSDPA/EDGE dual-mode och dual-band kommer att stödja nerladdningshastigheter på upp till 2 megabit per sekund.
Plattformens dual-mode-design gör att den klarar av att växla mellan EDGE- och TD-HSDPA-nätverk. Detta gör det möjligt för kunderna i Kina att använda det väl utbyggda EDGE-nätet för hög röstkvalitet samtidigt som de kan använda Internetuppkoppling och hög datahastighet för strömmande video, sociala nätverk och liknande när de är inom TD-HSDPA-täckning.

Comments are closed.