Springtime for H…

…for Harwin. Den engelska tillverkaren Harwin har specialiserat sig på högtillförlitlitliga kontakter och mekaniska detaljer för ytmontering på kretskort. Sortimentet av ”Spring Contact Connector” utökas nu med 13 nya modeller.

Det nya sortimentet omfattar utökade C- och ”positivt stop”-modeller i nio olika höjder, från 4,5 mm ner till låg profilkonstruktioner med  bara 1,1 mm höjd över mönsterkortet.
– Idag är trycket på att passa allt fler funktioner på mindre utrymme, och vår extremt låg profil 1,1 mm fjäderkontakt i synnerhet hjälper konstruktörer möta "mindre och lättare" krav, säger Graham Cunningham, produktchef inom Harwin.
Harwins fjäderkontakter passar en mängd olika applikationer och marknader som antennkontakter för bärbara och mobila konstruktioner, HF-skärmar, LED-lampsanslutningar, RF ID-taggar, visionsystem, jordförbindningar och kort-till-kortkontakter för kretskort.
Harwins kontaktfjädrar ger ett mekaniskt tryck mot en förbindningsyta och finns i olika bredder och fjädringstryck. De tolererar betydande misspassning och den nya konstruktionen innehåller ett "positivt stopp" för att förhindra skador på grund av överkomprimering. En funktion som förhindrar att kontakterna hakar i varandra är en annan fördel.
I specifikationerna ingår guldpläterade kontakter och strömmar till 1,0 A. Harwins fjäderkontakter tål upp till 10 000 förbindningscykler och klarar arbetstemperaturer mellan -40 till 85 °C. De levereras på band och rulle som passar automatiska ytmonteringsmaskiner.

Comments are closed.