Spelmässa fick 100G-förbindelser

Transmode tillhandahöll tillsammans med den nordiska operatören IP-Only 100 Gbit/s-förbindelser åt spelmässan Birdie i Uppsala.

Två tillfälliga 100 Gbit/s-förbindelser upprättades i början av juni över IP-Only's existerande infrastruktur mellan Uppsala och Stockholm (ca 50 km) för att höja överföringskapaciteten under den tid spelmässan Birdie pågick. Kapacitetstillskottet gav mässans deltagare bästa möjliga förbindelse och en spelupplevelse utöver det vanliga.
Birdie är Sveriges största, icke kommersiella, spelmässa och startades 1993. Mässan äger rum i Uppsala. Det årligen återkommande evenemanget samlar tusentals människor och spelare som är intresserade av datorer, programmering, dataspel och spelmiljöer, och kan sägas ge en "vink om framtidens IT-system".
IP-Only, som också är baserat i Uppsala, har sedan länge varit en av Transmodes kunder. IP-Only erbjuder höghastighetsförbindelser till användare i hela Sverige. Kapaciteten som man kunde tilldela spelarna på Birdie-mässan demonstrerar flexibiliteten och hur lätt det är att sätta upp tillfälliga förbindelser i ett nät byggt med Transmodes TM-Series.
Det var härligt att kunna sätta upp en robust höghastighetsförbindelse åt spelarna på Birdie-mässan, säger Mikael Westerlund, CTO vid IP-Only. Tack vare Transmodes TM-Series kan vi snabbt och enkelt åstadkomma sådana här tillfälliga kapacitetshöjningar i vårt nät.
– Idag är det absolut nödvändigt för våra kunder att kunna möta ett plötsligt behov av mer kapacitet, säger Magnus Grenfeldt, Regional försäljningschef för Norden, Ryssland/CIS och MEA vid Transmode. Vi är mycket glada över att IP-Only har kunnat dra nytta av de här egenskaperna för att skapa en innovativ lösning åt sitt evenemang.

Comments are closed.