Spektrumanalysator som kombinationsinstrument

Med instegsmodellen FPC1500 erbjuder Rohde & Schwarz en spektrumanalysator som även innehåller en 1-ports nätverksanalysator genom dess trackinggenerator och en omodulerad (CW) signalgenerator.03pfc1500

FPC-seriens instrument är en spektrumanalysator som även innehåller en 1-ports nätverksanalysator med intern riktkopplare, en oberoende cw-generator och en trackinggenerator. Instrumentets prisnivå är satt på en nivå som skall kunna attrahera användning inom utbildning och service och av avancerade hobbyutövare.

Basmodellen har frekvensområdet 5 kHz till 1 GHz. Egentligen är bandbredden 3 GHz. Denna kan låsas upp med en kodnyckel som kan köpas till då behovet av högre bandbredd, 2 eller 3 GHz, uppkommer.

Brusgolvet ligger typiskt vid -150 dBm, men med en annan kodnyckel kan det sänkas till -165 dBm genom att en lågbrusig förförstärkare kopplas in.

Ingången tål upp till +30 dBm (1 W).

Upplösningen kan väljas ned till 1 Hz bandbredd och resultatet presenteras på en skärm med 1366×786 pixlar.

Tack vare tracking-generatorn kan man svepa filter, förstärkare etc, som inte har egna signalkällor.  Instrumentets inbyggda signalgenerator kan exempelvis användas som lokaloscillator vid mätningar av blandare. Signalgeneratorn kan också användas i en mod där den kopplas för att generera en signal som följer instrumentets centerfrekvens.

FPC1500 säljs genom Rohde & Schwarz distributörer.

Comments are closed.