Solkraftsinnovationer från ABB

På Svenska Solelmässan 28 november i Uppsala presenterar ABB en rad nya solkraftsnyheter. Företaget har varit en ledande aktör inom solenergi sedan början av 90-talet och har byggt upp en omfattande portfölj av produkter och system för solenergi.

11abb06

ABB:s nya 100 och 120 kW strängväxelriktare, PVS100/120, för villa, kommersiella fastigheter och solparker har multi-MPPT-lösningar för att maximera flexibiliteten i utformningen av anläggningen. Omriktaren har designats för storskaliga installationer i kommersiella så väl som industriella PV-installationer eller markmonterade solkraftparker. En variant med utökad matningsomfång upp till 1500 Vdc kommer också lanseras.
Omriktaren har genomgått utförliga tester och visat en enastående prestanda och tillförlitlighet, med hög verkningsgrad och effektiv kylning. Den kräver minimalt underhåll, vilket ger reducerade kostnader. Uppkoppling mot IoT via IP-baserad kommunikation, skalbar molnarkitektur och enkel trådlös idrifttagning via surfplatta och mobila enheter ger effektiv drift av din solanläggning.

Senaste tillskottet till TRIO-familjen går under namnet TRIO TM 50 och är en modulbaserad strängväxelriktare. Med en modulär uppbyggnad och 3 MPPT ger den hög flexibilitet. Tack vare inbyggt webinterface kan igångkörning göras trådlöst och effektivt i storskaliga system.

Det nya integrerade mikronätssystemet MGS100 kombinerar solenergi och batterilagring. Med MGS100 elimineras behovet av kostsamma och potentiellt skadliga diselgeneratorer. En investering i MGS100 ger således både minskade driftskostnader och minskad miljöpåverkan. MGS100 är en fristående lösning och finns med tre versioner – 20 kW, 40 kW, 60 kW nominell last.

Comments are closed.