Soldrivna flygplan i Berlin

Electra One Solar, ett komplett solenergidrivet och nästintill ljudlöst flygplan, visas för första gången någonsin upp på kommande flygindustrimässan ILA Berlin Air Show. Samtidigt invigs den nybyggda arenan Berlin ExpoCenter Airport.

Den 11 till 16 september äger ILA Berlin Air Show rum. Den internationella mässan för flygindustrin hålls på Berlin ExpoCenter Airport i Berlin. ILA 2012 är först i världen med att presentera Electra One Solar, ett komplett solenergidrivet flygplan. Obemannade luftfartyg (UAS- Unmanned Aircraft Systems) är andra nyheter som presenteras. På ILA visas allt från senaste forskningsresultat och nya småkomponenter till färdiga flygplan och flyguppvisningar.

Årets mässa uppges fokuserar på effektivitet, energismarta produkter, miljö och klimat. Flertalet konferenser behandlar detta och parallellt finns över 1100 utställare på plats. Mässan uppges vara den ultimata mötesplatsen för flygindustrin.

Dietmar Schrick, vd för tyska förbundsorganisationen för luftfartsindustrin, är övertygad om att ILA 2012 kommer att bli en stor framgång.

– Med ett stort antal internationella utställare, flyguppvisningar, nyheter som Unmanned Aircraft Systems (UAS) kan vi räkna oss som en av de centralaste luftfartsmässorna i världen, säger han.

Comments are closed.