Snabbväxande optoföretag

ICT Networks i Sundsvall, ett företag inom företagsnätverket Fiber Optic Valley, anställer fler fibertekniker. Fem månader efter starten har ICT Networks i Sundsvall gått från tre till tolv anställda och inom ett halvår planerar man för ytterligare fyra medarbetare.

Företaget arbetar med fiberoptik och installerar bland annat bredband och håller fiberutbildningar. Nu har bolaget ett flertal internationella förfrågningar, exempelvis från Sydeuropa, och planerar ytterligare nyanställningar. Fiber Optic Valley finns med som stöd för att skapa nya marknader för bolaget.
– Det känns otroligt kul att vi har vuxit så mycket på kort tid. Våra kunder köper allt från projektering och förläggning till svetsning, mätning och felsökning av fibernät. Exempel på företag som anlitar oss är Ericsson, Vattenfall och ABB. Vårt mål är att vara ett komplement till de stora drakarna på marknaden. Där specialkompetens inom vissa områden behövs kan vi gå in, säger Morgan Hallgren, vd ICT Networks.
Fiber Optic Valley, med kontor i Sundsvall, Hudiksvall och Stockholm, skapar förutsättningar för att utveckla och kommersialisera nya tjänster och produkter inom fiberoptik i regionen och har stöttat ICT Networks utveckling.
Nyligen var ICT Networks med som utställare på ECOC, Europas största mässa för fiberoptik, tillsammans med Fiber Optic Valley.
ICT Networks har tre delägare och finns i Sundsvall, Hudiksvall och Västerås. Sex personer sitter i Sundsvall där huvudkontoret finns, tre i Hudiksvall och tre i Västerås. Fram till årsskiftet räknar bolaget med att omsätta fem miljoner kronor. Målet är att 2010 omsätta 20 miljoner och 2011 nå 35 miljoner.

 

Comments are closed.