Snabbare Thunderbolt-teknik

Intel demonstrerar en tidig prototyp för nästa generations Thunderbolt baserad på de nyligen släppta USB4 v2- och DisplayPort 2.1-specifikationerna.

Nästa generations Thunderbolt kommer att leverera 80 gigabit per sekund (Gbps) dubbelriktad bandbredd och möjliggöra upp till 120 Gbps. Detta ger upp till tre gånger så mycket kapacitet som dagens teknik för att möta de växande behoven hos innehållsskapare och gamers, allt med bibehållen kompatibilitet med tidigare versioner av Thunderbolt och USB.

Demonstrationen är en viktig milstolpe mot att leverera nästa generations Thunderbolt till branschen. Bandbreddsbehoven hos innehållsskapare och gamers ökar avsevärt på grund av högupplösta skärmar, grafik med låg latens och säkerhetskopiering eller överföring av enorma video- och datafiler. Nästa generations Thunderbolt kommer att leverera upp till tre gånger högre kapacitet än Thunderbolt 4. Utöver att stödja den senaste versionen av USB4 kommer nästa generation av Thunderbolt att innehålla förbättringar inom en mängd olika områden, inklusive:

Dubbla den totala bandbredden för Thunderbolt 4 till 80 Gbps, samtidigt som den ger upp till tre gånger bandbredden till 120 Gbps för videointensiv användning.

Stöd för den nyligen släppta DisplayPort 2.1-standarden.

Två gånger PCI Express-datagenomströmningen för snabbare lagring och extern grafik.

Kompatibilitet med befintliga passiva kablar på upp till 1 meter via ny signalteknik.

Kompatibilitet med tidigare versioner av Thunderbolt, USB och DisplayPort.

Stöds av Intels olika aktiverings- och certifieringsprogram.

Comments are closed.