Snabbare signoff med mindre pessimism

Cadence Design Systems lanserar nu ett verktyg för "timing signoff" som kortar ner verifieringstiden dramatiskt och gör det möjligt att minska "pessimismen" i konstruktionen.


Systemet använder sig maximalt av parallella datorer

– Det här är ett gigantiskt problem, också för konstruktioner som inte är jättestora, säger Hans-Peter Haeringer, teknikansvarig hos Cadence i Europa. I takt med att konstruktionerna blir mer komplexa måste verifieringen ske från fler "synvinklar" och varje sådan verifiering kan ta dagar. För att hålla verifieringstiden något så när rimlig måste man generalisera och får därmed inte den mest ekonomiska och effektiva konstruktionen.
Det nya signoff-verktyget TempusTiming använder sig maximalt av parallella processorer och kan låta hundratals processorer arbeta samtidigt. Det gör både att analysen kan ske snabbare och att man kan tillåta en noggrannare analys.
– Verifieringstiden kan minskas ända ner till en tiondel, samtidigt som verktyget klarar att köra platta konstruktioner med hundratals miljoner celler. Snabbheten gör att man har råd att välja en noggrannare typ av analys och på det sättet undvika onödig pessimism. Det kan till exempel utnyttjas som högre hastighet eller lägre energiförbrukning.


Antalet "vyer" ökar snabbt vi ökad konstruktionskomplexitet

Comments are closed.