Små robotar från Elfa Distrelec

Elfa Distrelec lagerför nu Automatas utbud av industriella robotarmar (Eva) och gripare. Robotarmarna är avsedda för lätta plock- och placeringsapplikationer.

– Vi är mycket glada över att vara en del av Automatas distributionsnätverk, säger Raj Patel, VD på Distrelec. Vi ser fram emot att erbjuda kunderna ett spännande nytt sortiment av högkvalitativa industriella robotprodukter som passar den växande efterfrågan från våra olika kundbehov.

Eva robotarm från Automata är avsedd för automation av lätta (<1.25 kg) plock- och placeringsapplikationer. De vanligaste användningsområdena för Eva faller inom en av fem kategorier: maskinvård, produkttestning, inspektion, sortering och labautomation.

Eva är enkel att ansluta och ställa in. Tanken är att användaren skall kunna gå från att packa upp roboten till att programmera enkla verktygsbanor på mindre än två timmar. Choreograph, Evas inbyggda visuella redigerare körs på alla webbläsarbaserade enheter (t.ex. en bärbar dator, smartphone eller surfplatta) eller REST API och Python SDK för avancerade användningsområden och integrationer.

– I årtionden har industriell robotteknik varit dyr, komplex och utom räckhåll för de allra flesta mindre och medelstora företag, säger Mostafa Elsayed, grundare & VD, Automata. Vi har för avsikt att förändra det med Eva. Vi vill utjämna villkoren inom automation och göra det möjligt för alla företag att dra nytta av robotteknik för att förnya och förbli konkurrenskraftiga.

Comments are closed.