SL klarade musik bättre än information

SL hade lite otur idag. Samtidigt som man gick ut och berättade om sin lyckade kampanj med gratis nedladdning av musik, dök hela företagets informationssystem i ett totalt informationskaos.

SLs pågående kampanj om gratis nedladdning av musik, noveller och bilder till resenärerna i Stockholm fungerar tydligen bra, men informationssystemet fungerar uppenbarligen desto sämre. Torsdagens snöoväder visade att SLs system har en lång väg kvar att gå. Trots att stora delar av bussnätet var helt inställt fortsatte informationssystemet att hänvisa resande till icke-existerande bussar. När belastningen senare under dagen ökade dök hela systemet.
Men irriterade resande kanske kan tröstas av att de under tre veckor fram till söndagen den 20 december gratis kan ladda ner musik, noveller och bilder av några av Sveriges mest kända artister och konstnärer. Med kampanjen ”Tack för att du gör Stockholm lite grönare” vill SL:s belöna sina resenärer för att det väljer att åka väljer att åka miljövänligt istället för att ta bilen.
– På drygt två veckor har det gjorts mer än 36 000 nedladdningar, säger Ingvar Falconer, projektchef hos PlusFourSix, som stått för valet av artister, hanteringen av musikrättigheter samt tekniken. Det är en imponerande siffra för den här typen av kampanj och långt fler än vad vi hade vågat hoppas på.

Comments are closed.