Simulerar kretskonstruktioner med app

Studenter, hobbykonstruktörer och ingenjörer kan nu använda appen Multisim Touch för iPad när de konstruerar och simulerar kretsar samt använder verklighetstrogna SPICE-simuleringsresultat som helt överensstämmer med PC-versionens. Den interaktiva Multisim Touch är ett nytt tillägg till simuleringsprogramvaran Multisim och kan nu ta kretsanalysverktygen till iPad så att man snabbt kan testa nya idéer, konstruera närhelst man vill eller använda vid hemarbeten.

Multisim Touch gör det möjligt att köra SPICE-simulering i en surfplatta och den har ett bibliotek med RLC-komponenter, transistorer, operationsförstärkare och andra elektroniska grundkomponenter. Man kan använda verktygen var man än befinner sig och enkelt bygga kretsar genom att peka med flerpunktsrörelser och verifiera dem genom interaktiv DC-, AC- och transientsimulering. Med den bärbara iPaden kan man arbeta praktiskt taget var man än befinner sig, och eftersom appen är särskilt utformad för iPad behövs det ingen WiFi-förbindelse.
Appen ingår i den fullständiga Multisimprogramvaran, så att man kan experimentera på surfplattan och sedan exportera via Dropbox eller maila tillbaka till den stationära datorns version av Multisim och på så vis dela med sig av sina konstruktioner och använda dem på annat håll. Kommunikationsmöjligheten innebär att filerna från Multisim Touch kan användas för fortsatt analys och kretskortskonstruktion med verifieringsteknik som utnyttjar den fullständiga Multisimprogramvaran.

Comments are closed.