Semcon deltar i forskningsprojekt

Semcon ingår i ett projekt för att ta fram en ny el-arkitektur för fordon inom programmet Fordonsstrategisk Forskning och Innovation (FFI).

Projektet genomförs av Kungliga Tekniska Högskolan (KTH) Embedded control systems group, Chalmers Dependable Real-Time Systems Group samt Volvo Personvagnar tillsammans med tre utvecklingsbolag varav Semcon-bolaget EIS by Semcon är ett.

– Svensk fordonsindustri ligger i framkant inom el-arkitektur, säger Stig Ursing som kommer att hålla samman Semcons del i samarbetsprojektet ”Dependable and flexible architechture 2020”. Vår del i projektet är att ansvara för nya metoder, att utveckla ny teknik inom kommunikation, effektreducering och referensarkitektur. Då Semcon samtidigt är involverad i utveckling av en ny internationell standard, ISO26262, kommer även implementering av standarden i el-arkitekturen att ingå i projektet.

Målsättningen är att el-arkitekturen ska vara på marknaden 2020. Vid sidan om teknikforskningen skall EIS by Semcon, som även har stor erfarenhet av arkitekturdesign, anpassa arkitekturen så att tekniken kan industrialiseras till andra branscher.

Comments are closed.