Schneider Electric lanserar ny KNX-mjukvara

Schneider Electric lanserar nu mjukvaran eConfigure KNX Lite för bostäder och för små och medelstora kommersiella fastigheter. Nu kan elentreprenörer enkelt konfigurera olika lösningar för rums- och belysningsstyrning i ett och samma gränssnitt samt presentera det för sin kund på ett lättöverskådligt sätt redan innan installationen är gjord.

eConfigure KNX Lite är en ny mjukvara från Schneider Electric som möjliggör design, driftsättning och underhåll av rums- och belysningsstyrning i bostäder samt i små och medelstora kommersiella byggnader såsom skolor, kontor, hotell, butiker och restauranger. Mjukvaran vänder sig i första hand till elentreprenörer som inte tidigare arbetat med KNX, men även vana elentreprenörer kan ha nytta av verktyget för snabb och enkel konfigurering.
– Trots ett stort intresse från kunder tror många elentreprenörer som arbetar med mindre anläggningar att det är för komplext och dyrt att installera den här typen av lösningar. Det resulterar ofta i att man använder hemmasnickrade system med liten flexibilitet eller att man inte automatiserar överhuvudtaget, säger Marie Holmberg, produktchef på Schneider Electric.
Mjukvaran eConfigure KNX Lite gör att elektriker kan installera fastighetsautomationssystem helt på egen hand för att leverera precis den grad av automation som kunden vill ha, oavsett anläggningens storlek. Mjukvaran är en del av KNX, den globala kommunikationsstandarden för hem- och fastighetsautomation och hanterar integrerade styrningar inom belysning, solskydd, klimat och energihanteringssystem.

Comments are closed.