Sämre vinst för Ericsson

Ericssons kvartalsvinst för första kvartalet 2013 landade på 1,7 miljarder kronor. Det är betydligt sämre än förra årets 9,1 miljarder och orsaken till fallet är framför allt försäljningen av andelen i Sony Ericsson. Omsättningen för Ericsson steg däremot något, från 51 till 52 miljarder kronor.

Kostnaden för att dra sig ur mobiltelefontillverkningen blev hög och analytikerna hade väntat sig ett något bättre resultat. Men i det stora hela såg Ericssons kvartalsbokslut ändå ganska hyfsat ut.
– Vi ser bra tillväxt i Nordamerika och tendenser till att Europa tar fart, säger Hans Vestberg, vd för Ericsson. Annars är det ungefär som förväntat.
Ericsson Networks ökade omsättningen till 28,1 miljarder kronor, viket var 3 procent bättre än motsvarande period 2012. Rörelsemarginalen var oförändrad på 6 procent. Ericsson Global Services ökade med 4 procent till 21,5 miljarder kronor, men här minskade rörelsemarginalen till 3 procent. Ericsson Support Solutions föll slutligen med 19 procent, till 2,4 miljarder kronor. Här var rörelsemarginalen oförändrad på -1 procent.

Comments are closed.