Samarbete om MID

LG Electronics och Intel presenterade idag ett samarbete kring mobila internetenheter (MID eller Mobile Internet Devices) som bygger på nästa generation av Intels MID-plattform, Moorestown, och den Linux-baserade mjukvaruplattformen Moblin 2.0. LG förväntas bli en av de första tillverkarna att lansera en Moorestown-baserad MID på marknaden. det företaget och Intels gemensamma mål är att tillhandahålla en rik internetupplevelse via en rad olika mobila enheter som dessutom har samma funktioner som dagens smarta mobiltelefoner. Samarbetet kring de nya enheterna bygger vidare på det nära samarbete företagen har sedan tidigare och som idag omfattar bärbara datorer och netbooks såväl som MID-kategorin. Moorestown är arbetsnamnet för andra generationen av Intels MID-plattform. Plattformen består av en SoC (System on Chip), som kombinerar en 45-nanometers Intel Atom-processor med styrenheter för grafik, video och minne. Plattformen innehåller dessutom en I/O-hub som bland annat hanterar trådlösa anslutningar.
Enheter baserade på Moorestown förväntas ha en strömförbrukning i viloläge som är mindre än en tiondel av vad dagens Intel Atom-baserade MID-enheter förbrukar. Samtidigt med Moorestown kommer även den Linux-baserade Moblin 2.0-plattformen att finnas tillgänglig, vilket ger en PC-lik upplevelse kombinerat med mobiltelefonfunktioner för röstsamtal. Moorestown förväntas finnas ute på marknaden under 2010.
För att ge största möjliga flexibilitet för nätverksuppkoppling och internetåtkomst samarbetar LG även med Ericsson för att möjliggöra 3G-anslutning för företagets MID-enheter. LG samarbetar sedan tidigare med Ericsson och levererar sedan slutet av 2008 bärbara datorer och netbooks med mobil bredbandsteknik från Ericsson.

Comments are closed.