Säker uppdatering för fordon

Wind River integrerar Aryngas OTA-lösningar i sin portfölj av fordonsmjukvara. Det innebär att företaget nu har en standardiserad och säker metod för fordonstillverkare att uppdatera mjukvara och drivrutiner trådlöst.

OTA-lösningarna (Over The Air) inkluderar både överföring av mjukvara (SOTA) och drivrutiner (FOTA– Firmware Over The Air). Arynga, som nu är en del av Wind River, har tagit fram lösningarna för att på ett säkert sätt kunna uppdatera och modifiera kritiska system i bilar.
Problemet med mjukvaruuppdatering av bilar är idag stort och växande. Allt större datamängder kombineras med fler versioner och tätare releaser. Biltillverkare måste idag kunna uppdatera hundratals bilar med flera olika revisionscykler under utvecklingen av en bilmodell. Med OTA kan OEM-tillverkare sköta sin del av mjukvaran i bilen och uppdatera den med senaste revision.
Dessutom är det möjligt att använda OTA-funktionerna för att hantera mjukvaruuppdateringar också efter att en modell är lanserad. Det minskar kostnaderna för mjukvarurelaterade garantiåtgärder och gör det möjligt att lägga in nya funktioner i redan levererade bilar.
– Kombinationen av Aryngas mjukvara och vår erfarenhet av kritiska system gör det möjligt för användarna att ta ett stort steg inom mjukvaruutvecklingen, säger Marques McCammon, ansvarig för "connected vehicle solutions" hos Wind River. OTA ger OEM-tillverkarna en plattform för livscykelhantering i både fordon och andra embeddedsystem.

Comments are closed.