Ruag får fransk stororder

Rymdföretaget Ruag Space har slutit ett avtal med den franska raketoperatören Arianespace om tillverkning av nya adaptersystem till bärraketen Ariane 5. Samtidigt meddelar företaget att de nu behöver nyanställa i Linköping.

Ruag Space, som förvärvade Saab Space 2008, är en av få globala leverantörer av adaptersystem till bärraketer för såväl kommersiella som institutionella uppskjutningar världen över, med kunder såsom NASA, Boeing, Lockheed, Space-X och Mitsubishi. Ruag Space adaptersystem har använts vid över 560 uppskjutningar med enligt företaget en 100-procentig tillförlitlighet.

 – Vi är mycket nöjda med att erhållit ett stort kontrakt som sträcker sig över flera år. Tillsammans med övriga beställningar som inkommit under 2015 innebär detta en rejäl tillväxt för vår Linköpingsverksamhet. 12 nya medarbetare måste nu nyanställas, vilket innebär att vi passerar 100 medarbetare i Linköping vilket är extra glädjande, säger Mats Warstedt, vd för Ruag Space i ett pressmeddelande.

Huvudprodukterna för Ruag Space i Sverige är datorsystem, mikrovågselektronik och antenner till satelliter, adaptrar och separationssystem till bärraketer. Företaget har sitt huvudkontor i Göteborg, en enhet för mekaniska system i Linköping och elektroniska system i Finland, Tampere. Ruag Space AB har 415 anställda.

Comments are closed.