RTOS-stöd för fordonsgrafikprocessorer

Green Hills Software, har lanserat ett komplett supportpaket för Fujitsu Semiconductors grafikprocessorer Emerald och Jade.

Grafikprocessorerna är primärt avsedda för förarassistans- och fordonsinfotainmenttillämpningar. Green Hills Softwares paket innehåller realtidsoperativsystemet INTEGRITY och BSP:er (board support package)  som gör det möjligt för utvecklare att snabba upp time-to-market.
Fujitsus Emerald-processor ger ett nytt 360-graders bildfält i fordonstillämpningar och är speciellt väl lämpad för virtuella instrumentgrupper. Med Fujitsus system kan föraren se bilder från fyra kameror som är kombinerade till att se ut som de vore tagna i ett fågelperspektiv. Dessa videobilder projiceras på en virtuell 3D-formad yta och visas med betydligt mindre distorsion än med konventionella system. Detta gör det lättare för föraren att känna igen hinder runt om fordonet.
I Emerald-kretsen finns en ARM- Cortex-A9-processorkärna med en integrerad ARM-Neon-SIMD-motor och funktioner för fyra videoingångar som medger samtidig bearbetning av olika högupplösta bilder. Fujitsus Jade-chip har en ARM926EJ-S CPU-kärna med en förbättrad version av grafikprocessorn Coral PA och ett flertal externa gränssnitt. Den är optimerad för tillämpningar som inbyggda och fristående navigeringssystem, grafiska instrumentpaneler, HUD-enheter (head-up display) och infotainmentsystem i baksätet.

Comments are closed.