Robust datorplatta med Android

Från Panasonic kommer den tåliga datorplattan Toughpad FZ-B2. Den Android-baserade sjutumsplattan har extremt lång batteritid och är avsedd för mobila arbetare, som t ex använder sig av enklare applikationer eller vill utnyttja fördelarna med ett open source-operativsystem.

 

Toughpad FZ-B2 är baserad på Intels Celeron-processor N2930 (Quad Core 1,83 GHz till 2,16 GHz) med 2 Gbyte RAM och 32 GBbyte lagringskapacitet. Datorn klarar 7 timmars oavbruten drift på det utbytbara batteriet och uppladdningstiden är bara 2,5 timmar. De som behöver arbeta längre har möjlighet att installera en så kallad hot-swap-funktion, vilket innebär att batteriet kan bytas ut utan att enheten behöver stängas av.
FZ-B2 kan även användas för videokonferenser och fotografering om användaren t ex är ute på uppdrag. Enheten är utrustad med en 2 megapixlars främre webbkamera med stereomikrofon, samt en 5 megapixlars bakåtriktad kamera.
Enheten väger 540 g och är 18 mm tjock. De integrerade expansionsmodulerna inkluderar 2D-streckkodsläsare, SmartCard-läsare, WWAN som använder den senaste Gobi 5000-teknologin, en kontakt för anslutning av externa antenner, samt ett hot swap-alternativ för att inte behöva stänga av enheten vid batteribyte. Enheten är dessutom standardutrustad med USB 3.0, MicroSD, headset, DC-In och microSIM.

Comments are closed.