Robotar intar klassrummet

En kollektion robotar för utbildning har tillkommit i Premier Farnells sortiment: produkter från BinaryBots, Robotical och Wonder Workshop

Robotarna är lämpliga för barn och lär dessa grundläggande kodning. Eleverna får kontakt med sensorteknik, motorstyrning och trådlös kommunikation och lär sig arbeta med mikroprocessorplattformar som mikro:bit.

BinaryBots nybörjarprogram ”Cardboard2Code” är utformat för 8 års ålder, eller högre. Dessa lättmonterade produkter ger en introduktion i robotik med hjälp av mikro:bit.

Nästa nivå från BinaryBots för åldrarna 11 år, och uppåt, är ”Planet Totem”. Det innebär mekaniska djur som kan programmeras för att svara på en rad olika verkliga handlingar med hjälp av ett specialanpassat sensorkort. Dessa robotar är utformade för att byggas av elever och lärare. BinaryBots har också utarbetat läroplaner som följer ”National Curriculum of computing” och STEM.

Robotics flaggskeppsprodukt MARTY, är en fullt programmerbar wi-fi-aktiverad gångrobot som fungerar tillsammans med ett brett spektrum av mikrodatorer, inklusive mikro:bit, Arduino och Raspberry Pi. MARTY är utformad för barn som är 8 år eller äldre. Produkten kan användas som fristående utbildningsverktyg. Dock rekommenderar man grupparbete där barn tar hjälp av personer med erfarenhet av kodning.

Robotics har också givit ut stödmaterial som passar en bred läroplan inom datavetenskap, konstruktionsteknik och IT för teknikundervisning i spannet från nybörjare till avancerad högskolenivå.

Dash and Cue, från Wonder Workshop, är robusta, lyhörda robotar som är redo att ta steget gå rakt ut ur lådan. Med funktioner som flera inbyggda motorer, sensorer, lysdioder och ljudfunktioner kan Dash och Cue samverka med eleverna, deras miljö och varandra.

Wonder Workshop har utformat Dash (ålder 6+) och Cue (ålder 11+) för att växa ikapp med sina elever. Omfattande läroplaner och utbildningsprogram finns att tillgå för att stödja eleverna med utveckling mot kritiskt och kreativa tänkande, samverkan och kommunikationsförmåga.

Jonathan Smith, utbildningsansvarig vid Premier Farnell och Farnell element14, säger:
– Uppkopplade enheter håller redan på att radikalt omforma vår värld. Så det är viktigare än någonsin att vi ger unga människor de verktyg de behöver för att trivas och utvecklas snabbt i det digitala landskapet.

Comments are closed.