Robot-SM igen

I morgon, lördag den 9 april, blir det sumobrottning och femkamp i Universeums foajé i Göteborg när Robot-SM går av stapeln. Över 30 robotar kommer att drabba samman, lödkolvar glöda och mästare utses.

I Robot-SM finns två tävlingsgrenar; sumobrottning och femkamp. Sumobrottningen går ut på att robotarna med kraft och list ska försöka knuffa eller manövrera ut sina motståndare. Robotar som tävlar i sumobrottning är bra på just detta och kallas därför för specialistrobotar.

Generalistrobotarna har en bredare repertoar och tävlar i femkamp. Här ska en och samma robot kunna klara av så många olika uppgifter som möjligt, till exempel följa en linje, samla in saker och ta sig genom en hinderbana eller labyrint. Dessutom bör roboten kunna göra någonting alldeles extra för att imponera på juryn i det fria programmet.

Deltagarna tar med sig en robot per tävlingsgren de ställer upp i, laptop för att eventuellt kunna omprogrammera sin robot mellan deltävlingarna och reservkomponenter. I stridens hetta uppges allting kunna hända. Därför finns en arbetsstation per lag samt ett antal lödstationer att tillgå.

Program, lördag 9 april
08-10 Registrering av robotar
10-18 Öppet för besökare (fri entré till tävlingen)
10.30 Gruppspel
14.30 Slutspel och final

Våffelroboten bjuder på våfflor!
Under Robot-SM bjuds det på nygräddade våfflor i foajén.

Comments are closed.