Referenskonstruktion för kameratillämpningar

Cypress Semiconductor och Thine Electronics har tagit fram en referenskonstruktionssats för snabba USB 3.0-kameror med en upplösning på 13 megapixel vid 21 bildrutor per sekund.

Enligt de båda företagen är den nya referenskonstruktionssatsen för USB 3.0-kameror, med sin upplösning på 13 megapixel vid 21 bildrutor per sekund, för närvarande branschens snabbaste.

Den nya konstruktionssatsen är döpt till Ascella och baseras på Cypress EZ-USB CX3 USB 3.0 för kamerastyrning och Thines THP7312 bildsignalprocessor (ISP). Satsen innehåller optimerad firmware, ett kit för mjukvaruutveckling, referenskretsscheman och relaterade produkter med avancerade funktioner såsom autofokus och strömmande video i realtid. Cypress CX3 SuperSpeed USB-anslutning till bildsensorn är kompatibel med MIPI Camera Serial Interface 2 (CSI-2)-standarden.

Utvecklingssatsen kan användas inom ett brett spektrum av konsument, industri, medicintekniska, utbildnings och fordonstillämpningar. Referensdesignsatsen är tillgänglig via e-con Systems, ett företag med verksamhet inom tjänster för produktdesign som specialiserat sig på avancerade kameralösningar. Cypress CX3 Superspeed USB-anslutningen till bildsensorn är kompatibel med MIPI Camera Serial Interface 2 (CSI-2)-standarden.

Andra funktioner som stöds i Ascella är;

  • Autofokus, automatisk exponering, automatisk vitbalansering och möjlighet att välja mellan 20 bildupplösningar.
  • Direktuppspelning av realtidsvideo i 4K med 30 fps och 1080p med 60 fps
  • Stöd för sökningsfunktioner via USB Video Class Control och tillägg.

Comments are closed.